no cashe
1-2 dages levering
30 dages returret
Logo
cashe
Menu
Søg...
Søg
Menu
Forside
Basketball sko
Basketbolde
Basketball tøj
NBA
Basketkurve
Basketball udstyr
Fysio
Teamsport
Mærker
Tilbud
Basketball sko
Køn
Profil
Mærker
Tilbehør
Basketbolde
Størrelser
Mærker
Matrialer
Type
Tilbehør
Basketball tøj
Overdele
Underdele
Tilbehør
Mærker
NBA
NBA tøj
NBA tilbehør
NBA Teams
Mærker
Basketkurve
Mini Basketball Kurve
Basketball standere
Basketball kurve
Tilbehør / Reservedele
Mærker
Basketball udstyr
Basketball Tasker
Træningsudstyr
Trænerudstyr
Tilbehør
Teamsport
Design jeres klubtøj
Pakketilbud
Mærker
Under Armour
Nordic Basketball
Joma
McDavid
Mitchell and Ness
Molten
New Era
SKLZ
Spalding
Way of Wade
Wilson
Andre mærker
cashe
Forside / Basketbolde

Basketbolde

Filtre
Mest populære
Filtre
Luk
Størrelse
Farve
Materiale
Mærke
Køn
Aldersgruppe
Nulstil
Vælg
Sortering
Luk
Mest populære
Alfabetisk - A til Å
Alfabetisk - Å til A
Pris - laveste
Pris - højeste
Bedste tilbud

Mine anbefalinger

Casper
Mit navn er Casper og jeg er ejer af Nordicbasketball.

Det er ikke altid nemt at finde det rigtige fordi der simpelthen er så mange muligheder efterhånden, derfor har jeg prøvet at gøre det let ved at udvælge nogle som jeg synes er fede som du kan se her.

De er valgt personligt at mig og efter mine preferencer - så det rigtige for dig kan sagtens være noget andet. Men dem jeg har fundet her, kan jeg ihvertfald stå inde for.

Husk hvis du har nogen spørgmål, så kontakt os endelig så vi kan hjælpe dig godt på vej!
Billede

Find din nye basketbold her


I basketball er basketbolden hele hjertet og sjælen i dette vidunderlige spil. En basketball findes i mange størrelser, materialer og designs. Men de deler alle den samme funktion: At blive driblet med, afleveret mellem to personer, og ikke mindst skabe glæde når bolden swisher igennem kurven.


Størrelsen og vægten på en basketball er nøje tilpasset, for perfekt håndtering og kontrol fra spilleren der spiller med bolden. Det er derfor også vigtigt at finde frem til lige præcis den rigtige størrelse for din alder eller dit køn.


Når du skal finde din nye basketball bold, skal du også tage højde for typen af bold, samt dens udformning. Herunder guider vi dig igennem alle aspekter i valget af din basketball.HVORFOR HEDDER DET EN BASKETBALL?


Det er egentlig ret simpelt. Hele basketball sporten blev opfundet netop med kurv (på engelsk ”basket”). Og da der skulle anvendes en bold til spillet, for at score point i kurven. Blev ordet ”Basketball” derfor opfundet. Betegnelsen er derfor både for spillet, og for det vigtigste redskab til at udføre sporten.HVAD KOSTER EN BASKETBALL?


Der er virkelig mange prisklasser indenfor basketbolde, lige fra omkring 100 kr. og helt op til 2000 kr. Du skal derfor vurdere hvor mange penge du vil give for din nye basketball, hvad den skal bruges til, og hvor ofte du spiller. Det kan du læse meget mere om hvis du læser videre i teksten.

HVAD ER DEN BEDSTE BASKETBALL?


Der er mange meninger om, hvad der er den bedste basketball, og det er næsten ligeså meget en tro som i religion.


Efter vores mening er en god basketball en bold, med godt grip, god slidstyrke og med dybe riller, så man både får den bedste kontrol over bolden når man dribler med den, men også vigtigere, når du skal skyde mod kurven med den.


Hvis du skal kigge efter sådan en, så skal du gå efter en bold lavet i microfiberlæder. Om du så er til det ene eller andet mærke, kan være op til hvordan du synes om designet, eller måske sortere efter popularitet i vores sortering, så du kan se hvilken type bold flest vælger.HVILKEN KVALITET BASKETBALL SKAL JEG VÆLGE?


Som du nok kan fornemme hvis du har scrollet igennem siden her, så findes der rigtig mange forskellige basketbolde at vælge i mellem.


I toppen kan du filtrere på type af bold, som vi her vil prøve at forklare fordele og ulemper ud fra.


Gummibasketbolde

Hvis vi starter nedefra, så er den billigste type basketball du kan få lavet af gummi. En gummibasketball er god til nybegyndere, skoler, og steder hvor kvaliteten ikke er det vigtigste. Man får som regel en bold der hopper godt, så alle kan opleve hvor sjovt det er at drible rundt med en basketbold.


En gummibold er enormt slidstærk, så den kan holde til rigtig meget slid. Minuset ved en gummi basketbold, er at den kan virke lidt grov i overfladen, så den ikke er specielt rar at spille med i længere tid.


Kunstlæderbolde

Næste kvalitet der findes er det såkaldte kunstlæder materiale, som er en syntestisk fremstillet læder, som giver bolden en fornuftig slidstyrke, god bløde overflade, og et okay grip. Det gode ved kunstlæder bolde, er at priserne stadig er på et stadie hvor de fleste kan være med. I kunstlæderkategorien finder du også Premium Kunstlæder. De to typers forskel er egentlig blot noget med slidstyrke og en anelse på grip. Så der skal du vurdere om du vil give det ekstra for at få en anelse bedre bold på disse to parametre.


Microfiberbolde

Går du endnu et trin op, så er du oppe i Microfiberlæder, som er noget af det bedste indenfor basketballs. Det er typisk de bolde du ser i bl.a. basketligaen, euroleague og diverse andre topligaer i Europa.


Med en microfiberlæder bold, får du alle de gode egenskaber fra kunstlæderbolden, som super godt grip og slidstyrke. Men du får også en overflade der er en anelse fugtabsorberende, så du derved ikke på samme måder oplever at bolden bliver glat, hvis der skulle komme sved på den. Den egner sig derfor ekstremt godt til kampbold.


Ægte læderbolde

I toppen af skalaen finder du de ægte læderbolde. Det er øverste hylde af basketbolde, og disse typer bruges i NBA og på landsholdsplan i FIBA regi. De ægte læder bolde kan ved første øjekast virke meget glatte, men som med din gamle lædersofa derhjemme, så bliver overfladen blødere og væsentlig nemmere at drible og skyde med som tiden går.


Du skal derfor kun vælge en ægte læderbold, hvis du bruger den rigtig meget og vil have en basketball der kan holde længe.


Billede
Billede

HVILKET MÆRKE BASKETBALL ER DET BEDSTE?


Hos Nordic Basketball forhandler vi på nuværende tidspunkt fire mærker indenfor basketbolde.


Vi har vores egne, hvor vi har fået kombineret mange af de gode egenskaber ved de kendte mærkers bolde, og da vi køber direkte fra producenten, kan vi sælge disse bolde til op til 30% billigere end tilsvarende modeller i de kendte mærker. Er du derfor lige glad med mærket, får du klart mest basketbold for pengene med vores bold.


Udover vores egne bold, så forhandler vi også Wilson bolde, som de senere år er blevet den mest populære basketbold i vores webshop. Det skyldes uden tvivl deres indtog i NBA, hvor de levere den officielle game ball.


Wilson er kendte for deres gode grip og dybe riller i boldene, så du altid har en god skudafvikling.


Molten er også et af de populære mærker, og et af de foretrukne i de danske basketball klubber, og den officielle kampbold i FIBA, og i den danske Basketliga for mænd og kvinder.


Molten har patent på deres design, som giver især unge og nye spillere en væsentlig bedre fornemmelse af boldens rotation, så den bliver nemmere at drible med og håndtere. Molten bolde har en god slidstyrke.


Et andet populært mærke er Spalding, som er et af de mest anerkendte mærker inden for basketball-verdenen, især blandt de ældre spillere. Spalding er garant for robuste bolde, som holder til meget, og har som oftest dybe riller, så du altid har den bedste skudafvikling. Spalding har dog tabt lidt terræn i popularitet de senere år, da Wilson og Molten er gået forrest på udviklingen af nye moderne bolde.

HVILKEN BASKETBALL SKAL MAN VÆLGE TIL INDENDØRS BRUG?


Som du nok har læst her på siden, så er der mange typer bolde at vælge imellem. Men leder du efter en bold specielt til indendørs brug, så skal du gå efter de bedre bolde af kunstlæder eller microfiber.


Vi har samlet alle de bedste indendørs bolde her, og her kan du også læse meget mere om hvilken du skal vælge.HVILKEN BASKETBALL SKAL MAN VÆLGE TIL UDENDØRS BRUG?


Som med indendørs er der også flere anbefalinger til udendørs brug. Ved udendørs brug skal du tage højde for hvilken type underlag, du typisk skal spille på. For er det f.eks. asfalt eller fliser, bliver bolden hurtigere slidt, så der skal du overveje at købe en lidt billigere bold, så du oftere kan skifte den ud.


Skal du derimod bruge den på f.eks. gummiasfalt eller blødt underlag, så kan du godt vælge en af de lidt dyrere bolde. Læs mere om bolde til udendørs her.

Billede

HVILKEN STØRRELSE BASKETBALL SKAL MAN VÆLGE?


Der findes som standard 3 størrelser basketbolde.
Størrelse 7 bolde bruges til drenge og herre spillere fra 13 år og opefter.
Størrelse 6 bolde bruges til drengespillere fra 11-13 år, og af piger og kvindespillere fra 13 år og opefter.
Størrelse 5 bolde bruges til drengespillere fra 6-11 år og pigespillere fra 6-12 år.
Størrelse 3 og 4 bolde bruges til børn under 6 år.


HVOR STOR ER EN BASKETBALL?


Størrelse 5 bolde måler mellem 692mm og 704mm.
Størrelse 6 bolde måler mellem 724mm og 737mm.
Størrelse 7 bolde måler mellem 749mm og 760mm.

Hvor meget luft tryk skal der være i en basketball?


Trykket i en basketbold skal være mellem 7 og 9 PSI. Vi plejer at pumpe vores bolde til 8, så det er lige midt i mellem. Det er naturligvis smag og behag hvor hård man vil have bolden. For jo hårdere tryk jo bedre hopper bolden også.


HVOR MEGET VEJER EN BASKETBALL?


En størrelse 7 basketbold skal veje mellem 567 og 624 gram.
En størrelse 6 basketbold skal veje mellem 510 og 567 gram.
En størrelse 5 basketbold skal veje mellem 470 og 510 gram. Alle vægtintervaller afhænger af både mærke og kvalitet af bolden.